TIEDOTE/RELEASE
Milja Seppälä, CEO
8 March 2017

Crowdsourcing-asiantuntija Innopinion ostaa yrityskulttuurin kehittämiseen erikoistuneen yrityksen Human@Workin: tuloksena uuden sukupolven palveluita asiakkaiden ja työntekijöiden osallistamiseksi.

 A crowdsourcing expert, Innopinion, has acquired a corporate culture consultancy and coaching company, Human@Work’s business, tools and methods in purpose to create a new generation’s activation agency.
(In English below)

Oululainen crowdsourcing-palvelua tarjoava Innopinion on ostanut innostavan yrityskulttuurin konsultointiin ja valmentamiseen erikoistuvan Human@Workin koko liiketoiminnan. Samalla yrityksen nimeksi vaihtuu People2Join. Yritys on jo saanut asiakkaakseen sekä isoja kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä että kuntasektorin toimijoita.

People2Join tarjoaa organisaatioille osallistavia työkaluja ja metodeja sidosryhmien sitouttamiseen ja aktivoimiseen, keskittyen erityisesti digitaalisiin palveluihin. People2Join uskoo, että ainoa tapa aidosti sitouttaa ihmisiä on lisätä vaikuttamisen tunnetta, joka kasvaa, kun ihmiselle tarjotaan relevantteja ja heitä aidosti motivoivia tapoja osallistua organisaation eri toimintojen kehittämiseen. Yrityksille People2Joinin skaalautuvat digitaaliset palvelut, kuten yrityksen kehittämä osallistamispalvelu P2J Crowd, tarjoavat helppoutta, kustannustehokkuutta sekä tapaa muuttaa ihmisten sitoutuminen todelliseksi arvoksi. Yrityksen toimitusjohtajana on aloittanut oululainen, entinen Targetor Oy:n toimitusjohtaja, Milja Seppälä.

”Innopinion on tähän asti keskittynyt digitaalisen crowdsourcing-työkalun kehittämiseen ja käyttölisenssien myymiseen. Halusimme laajentaa palvelujamme entisestään tarjoamalla vankkaa asiantuntemusta ennen kaikkea siitä, miksi ihmisten osallistaminen on tärkeää ja miten asiakkaamme pystyvät aktivoimaan parhaiten omia sidosryhmiään. Human@Workilla on vahva osaaminen innostavan työntekijäkokemuksen kehittämisestä sekä työntekijöiden osallistamisesta brändin kehittämiseen. Lisäksi yrityskaupan myötä saamme palvelutarjontaamme Happiness at Work -henkilöstömittarin, joka on holistinen ja ketterä, tämän päivän tapa mitata työntekijöiden sitoutumista ja kokemusta työstä”, kertoo People2Joinin toimitusjohtaja Milja Seppälä.

People2Join tarjoaa asiakkailleen digitaalisten palvelujen lisäksi crowdsourcing- ja employee branding -koulutuksia. ”Olemme havainneet, ettaä crowdsourcingista puhutaan paljon, mutta sen hyödyntämiseen yritykset kaipaavat lisaää käytännön neuvoja. Samoin sosiaalisen median hyödyntäminen employer ja employee brandingissä on melko uutta, ja sen kouluttamisesta vastaa employer branding -kouluttajana tunnettu Tom Laine yhdessä strategimme Anna Kärävän kanssa, ” kertoo Seppälä.

People2joinin merkittävimpiä asiakkaita ovat tällä hetkellä Columbia Sports Wear Europe, Nortal, Queen Silvia Nursing Award, sekä Espoon ja Tampereen kaupungit. People2Joinin osakkaita ovat Innopinionin alkuperäiset kehittäjät Ykä Marjanen ja Tom Laine, mainosmaailman konkari Päivi Topinoja-Aranko, Human@Workin työntekijäkokemuksen asiantuntija Anna Kärävä, Kalevan uusi toimitusjohtaja Juha Laakkonen sekä People2Joinin toimitusjohtaja Milja Seppälä.

Globaali crowdsourcing kampanja hakee ratkaisuja, joilla saataisiin enemmän naisia johtotehtäviin

Uuden yrityksen lanseerauksen kunniaksi People2Join organisoi globaalin, sosiaalisen vastuun osallistamiskampanjan, joka hakee ratkaisuja siihen, miten naisia saataisiin enemmän johtaviin asemiin. Kampanja perustuu World Economic Forumin tutkimuksen löydöksiin syistä, jotka estävät naisia etenemästä johtopaikoille. Nyt näihin syihin haetaan globaalisti ratkaisuja P2J Crowd osallistamistyökalun avulla. Kampanja käynnistyy 8.3.2017, jolloin vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Lisää kampanjasta www.people2join/newreality

Lisätietoja:

Milja Seppälä, People2join – Osallistava Aktivointitoimisto

+358 40-843 2569,

 


Innopinion has acquired Human@Work’s business and changed it’s name to People2Join. The new generation’s activation agency People2Join helps organisations involve people to co-create better products, services, cultures and communities by offering scalable digital services and modern participation methods. Milja Seppälä has started as a new CEO. Before People2join Milja Seppälä worked for Targetor ltd, as a CEO. People2Join has already significant national and international companies as their clients.

”Innopinion’s focus was in license selling. We wanted to expand our services by offering more participative methods and expertise, how to benefit the most of crowdsourcing. Human@Work has lots of experience in developing employee experience and brand engagement by using participative methods. Now our offering includes also a Happiness at Work Survey, which measures holistically employee experience. Once we understand the current engagement level in the organisations, we can offer tools and methods to increase engagement ”, says Milja Seppälä, CEO of People2Join.

People2Join’s vision is to be a global playmaker, offering digital platforms and services to enable personal influencing and interaction between people and organisations. People2Join believes that the best way to get people engaged is to make them feel that they are heard and they can influence things.

People2Join’s most significant clients are: Columbia Sports Wear Europe, Nortal, Queen Silvia Nursing Award and cities of Espoo and Tampere. The co-founders of People2Join are: The founders of Innopinion Ykä Marjanen and Tom Laine, an advertising business senior Päivi Topinoja-Aranko, Human@Work’s employee experience expert Anna Kärävä, the CEO of Kaleva Media Juha Laakkonen and the CEO of People2Join Milja Seppälä.

To celebrate new company’s launch, People2Join will organise an international social responsible campaign in purpose to find solutions, how we could have more women in top positions in the organisations by tackling the existing barriers. The campaign will start on the international women’s , on the 8th of March.

More about the campaign: www.people2join.com/newreality